LEVENDE
GEDACHTEN
x
OSHO
x
KRISHNAMURTI
x
MAHARISHI
x
MEHER BABA
x
SAI BABA
x
VIVEKANANDA
x
BHAGAVAD GITA
x
MYSTIEK
x
NIETZSCHE
SPINOZA
FILOSOFIE OVERIGE
x
I TJING  
x
THOMAS EVANGELIE
x
OVERIGE
x
CITATEN
x
TREFWOORDEN & LINKS
x
SITEMAP
x
HOMEPAGE

 

   INTUITIE          TREFWOORD < INTUITIE>

CITATEN 

ANONIEM: Onze intu´tie is de herinnering van wat we geweten hebben.
G.J.NATHAN: Wat doorgaat voor vrouwelijke intu´tie is vaak niet meer dan mannelijke doorzichtigheid.

DE BONO: Onze intu´tie zouden we als een soort 'adviseur' kunnen beschouwen en als zodanig behandelen.

HARRY STARREN: Intu´tie is verstand dat haast heeft.

GOLDRATT: Als je geen intu´tie hebt,antwoord ik, kan geen enkele methode je helpen. Daar ben ik het mee eens, maar als je intu´tie hebt, kan het nog steeds zijn dat het niet lukt. Intu´tie is een noodzakelijke voorwaarde voor het vinden van oplossingen, maar volgens mijn ervaring is dat niet voldoende. Je moet een methode hebben om je intu´tie vrij te maken, te richten en te kritiseren als je tot praktische en simpele oplossingen wilt komen.

ANONIEM: Intu´tie is de hoogste vorm van kennen.
CAPRA: Waar we naar toe moeten is een holistische levensbeschouwing, waarin het INTU¤TIEVE, bestaansrecht krijgt naast het rationele; waarin de relatie van het individu met een hogere bestaansorde meer benadrukt wordt; waarin de band met de natuur hersteld wordt, die op meer verantwoorde wijze beheerd dient te woorden; waarin het divergerende slijtende, fragmentarische doen en denken plaats maken voor een convergerende, fuserende en op eenheid gerichte levensbeschouwing; waarin statische ideologieŰn en theologieŰn ingeruild worden voor een dynamische wisselwerking tussen individuen en gemeenschappen; waarin korte-termijnplanning wordt afgesteld op lange-termijn-belangen. Kortom, een samenleving die het soort harmonie weerspiegelt, dat subatomaire fysici hebben ge´dentificeerd als 'de ziel van de materie'.
FAITH POPCORN: Soms wordt de vrouwelijke intu´tie afgedaan als onbetrouwbaar, belachelijk, onlogisch, dwaas. Ze vertrouwt op haar instinct, klinkt eerder als een handicap dan als een voordeel. Als ons wordt gevraagd: Kun je dat ook bewijzen?, glimlachen we heimelijk. Intu´tie betekent op je gevoel afgaan, in plaats van op een logische gevolgtrekking.
JAN GRESHOFF: De intu´tie is het alibi voor de armen van geest.
TREFWOORD < INTUITIE>