LEVENDE
GEDACHTEN
x
OSHO
x
KRISHNAMURTI
x
MAHARISHI
x
MEHER BABA
x
SAI BABA
x
VIVEKANANDA
x
BHAGAVAD GITA
x
MYSTIEK
x
NIETZSCHE
SPINOZA
FILOSOFIE OVERIGE
x
I TJING  
x
THOMAS EVANGELIE
x
OVERIGE
x
CITATEN
x
TREFWOORDEN & LINKS
x
SITEMAP
x
HOMEPAGE

 

   LICHAAM           TREFWOORD < LICHAAM>

CITATEN

NISARGADATTA: Niet het lichaam heeft bewustzijn, maar het bewustzijn heeft lichamen.
F.JAVEK: De mens is niet zijn lichaam, maar het lichaam is zijn dienaar.
BYRON KATIE: Het lichaam is de afspiegeling van het denken. Het lichaam kan nooit een probleem zijn als het denken gezond is, als je niet het verhaal gelooft dat je lichaam op een bepaalde manier moet zijn.
ELMER GREEN: Ons lichaam neigt ernaar te doen wat wij het zeggen te doen, maar alleen als we weten hoe dat te zeggen.
SOGYAL RIMPOCH… De lichaamshouding inspireert de persoon. Als u rechtop loopt verandert uw uitdrukking. Alles in u wordt anders.
J. PAMEIJER: Het lichaam zou wel eens gecreŽerd kunnen zijn om de ziel te bedekken en haar te beschermen tegen de onverdraaglijke kracht van God. Alleen binnen de omhulling van een lichaam is de ziel in staat zich stapsgewijs te ontvouwen totdat zij het goddelijk licht kan verdragen.
M. ARLAND: Het lichaam is een van de benamingen voor de ziel, en niet de lelijkste.
PLATO: U moet niet proberen een deel te genezen zonder het geheel te behandelen. U moet niet proberen het lichaam te genezen zonder de ziel erbij te betrekken; als u het hoofd en het lichaam gezond wilt maken, moet u beginnen met het genezen van de ziel. Dit laatste is het belangrijkste. Laat niemand u overhalen zijn lichaam te genezen, als hij u niet eerst gevraagd heeft zijn ziel te genezen. De grootste fout die dokters in onze tijd bij de behandeling van het lichaam maken is, dat ze beginnen met de ziel van het lichaam te scheiden.
TREFWOORD < LICHAAM>