LEVENDE
GEDACHTEN
x
OSHO
x
KRISHNAMURTI
x
MAHARISHI
x
MEHER BABA
x
SAI BABA
x
VIVEKANANDA
x
BHAGAVAD GITA
x
MYSTIEK
x
NIETZSCHE
SPINOZA
FILOSOFIE OVERIGE
x
I TJING  
x
THOMAS EVANGELIE
x
OVERIGE
x
CITATEN
x
TREFWOORDEN & LINKS
x
SITEMAP
x
HOMEPAGE

 

   NISARGADATTA           TREFWOORD <NISARGADATTA>
CITATEN
Alle bestaan is verbeelding.
Het leven leeft zichzelf.
Niet het lichaam heeft bewustzijn, maar het bewustzijn heeft lichamen.
Ödat er zonder jou als waarnemer geen dier en geen God kan bestaan. Geef je rekenschap van het feit dat je zelf de grondstof van alles wat er bestaat, en wees onwankelbaar in dit begrijpen.
Werk samen met je bestemming, ga er niet tegenin, lig niet dwars. Geef je bestemming de kans zichzelf te vervullen.
Alles wat zich afspeelt tussen het verschijnen en het verdwijnen van het lichaam is niet meer dan een bundeltje herinneringen; alles wat je aan kennis hebt opgedaan is zuiver entertainment. Het ligt allemaal vast in het geheugen en dat geheugen zal verdwijnen.

Wanneer je een keer met absolute zekerheid weet dat niets je in moeilijkheden kan brengen behalve je eigen verbeelding, zijn verlangens, angsten, concepten en ideeŽn niet langer bindend en leef je bij de waarheid alleen.

Lichaam, denken en voelen moeten leren dat voorbij het denken en voelen een achtergrond van gewaarzijn is die niet verandert.

Draag de Guru altijd in je hart en onthoud zijn onderricht, dan woon je in bij de Waarheid. De lichamelijke nabijheid is het minst belangrijk. Maak je hele leven tot een uitdrukking van vertrouwen in, en liefde voor je Leermeester, dan ben je werkelijk samen met de Guru.

Waarheid zegt me, dat ik niets ben, Liefde zegt me, dat ik alles ben.

Having never left the house you are asking for the way home. Get rid of wrong ideas, that is all. Collecting right ideas also will take you nowhere. Just cease imagining. Don't try to understand! Enough if you do not misunderstand. Don't rely on your mind for liberation. It is the mind that brought you into bondage. Go beyond it altogether.
TREFWOORD <NISARGADATTA>