LEVENDE
GEDACHTEN
x
OSHO
x
KRISHNAMURTI
x
MAHARISHI
x
MEHER BABA
x
SAI BABA
x
VIVEKANANDA
x
BHAGAVAD GITA
x
MYSTIEK
x
NIETZSCHE
SPINOZA
FILOSOFIE OVERIGE
x
I TJING  
x
THOMAS EVANGELIE
x
OVERIGE
x
CITATEN
x
TREFWOORDEN & LINKS
x
SITEMAP
x
HOMEPAGE

 

   WIL           TREFWOORD < WIL>

CITATEN 

ANONIEM: Waar een wil is, is een weg. Waar geen wil is altijd wel een omweg, en waar onwil is, altijd wel een uitweg.
BEN STEIN: De eerste stap om uit het leven te halen wat je wil, is weten wat je wil.
ZIG ZIGLAR: Je kan in het leven alles krijgen wat je wil, als je maar genoeg anderen helpt om te krijgen wat zij willen.
SCHOPENHAUER: Elke blik op de wereld bevestigt en bewijst ons dat de 'wil om te leven' verre van een willekeurige hypothese of zelfs een holle frase is, maar juist de enig ware formulering van haar diepste wezen is.
F.TYGER: Willen zonder inspanning is als vissen zonder aas.
ALEXANDER SMIT: Er zijn slechts twee problemen; of er is iets wat je niet wilt, of je wilt iets wat er niet is.
BOEHME: De mens heeft een vrije wil. Het is aan hem te grijpen wat hij wil.
EPICTETUS: Tracht niet alle volgens uw wil te laten geschieden, maar laat het geschieden zoals het komt. Daar zult gij wel bij varen.
BRIHADARANYAKA UPANISHAD: Je bent wat je diepe, bezielende wens is. Zoals je wens is, zal je wil zijn. Zoals je wil is, zullen je daden zijn. Zoals je daden zijn, zal je lot zijn.
ANONIEM: Twintig miljard jaar geleden was er niets. Niets is; niet iets. Er was geen licht en geen donker. Er was geen materie, geen energie, geen temperatuur. Er bestond geen ruimte. Er bestond geen tijd. Er bestond niets.
Behalve: Er bestond een wil. Het was niet zo, dat deze wil een bepaalde ruimte in beslag nam, want in het niets is geen ruimte. Evenmin was het zo, dat deze wil gedurende een bepaalde tijd bestond, want in het niets is geen tijd. Tussen de vijftien en de twintig miljard jaar geleden barstte deze wil uit als een kracht, als energie. Daar waar zij ging ontstond ruimte; daar waar zij brandde ontstond licht; daar waar zij licht gaf ontstond tijd. Uit het niets maakte zij het iets. Daar waar het iets zich samenbalde ontstond materie; uit de materie ontstonden de miljoenen sterrenstelsels die sindsdien voortgejaagd worden op de kracht van de oeruitbarsting, verder van de oerkern af - en die, al verder gaande, de wereld maken, het heelal. Buiten de grenzen van hun voortgang bestaat nog steeds; niet iets - niets.
TREFWOORD < WIL>